MENU
 

Zonneboiler (mei 2014)
- 11.02.2015 -

Eerste winkel in teken van zonne-energie

Frank De Lannoit en Patrick Naeyaert in hun 'conceptstore' in de Smedenstraat. - Foto Proot

Frank De Lannoit en Patrick Naeyaert in hun 'conceptstore' in de Smedenstraat. - Foto Proot

In de Smedenstraat in Brugge is de allereerste conceptstore rond zonne-energie en elektrische mobiliteit geopend. Frank De Lannoit, een Bruggeling die nog bij Electrawinds werkte, is samen met Patrick Naeyaert met ekr8 gestart.

"De wereld van de zonnepanelen en -boilers is zo complex geworden. Het is een echte jungle, en de klanten zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn 750 soorten zonnepanelen op de markt en sommige verkopers maken van de onwetendheid bij de klanten gebruik om panelen te verkopen van bedrijven die al lang failliet zijn. Als er dan na een paar jaar problemen mee zijn, dan kunnen die klanten nergens meer terecht. Ik beweer niet dat ik de witte ridder ben, maar ik heb zoveel meegemaakt dat ik de klant nu wegwijs wil maken in deze wereld", zegt De Lannoit. De man is geen onbekende in de ondernemerswereld. In 1993 won hij de Sales Award België en werd hij Sales Manager Audi-VW bij Brugsmotoren. In 1998 nam hij een volgende stap in zijn carrière als eigenaar van Auto Advies Brugge. Het leverde hem in 2000 zelfs een nominatie op als Ondernemer van het Jaar. Naast informatie over zonne-energie kan je in de Smedenstraat ook terecht voor info over elektrische wagens en fietsen.

"We willen in de toekomst ook samenwerken met de stad Brugge om het energieverbruik van zwembaden en sportinfrastructuur naar beneden te halen. Ik heb ook plannen om flatbewoners de mogelijkheid te bieden om elders zonnepanelen te kopen. De winkel in Brugge is nog maar het begin", aldus De Lannoit. (BHT)

 

Naeyaert Solar bvba | Gotevlietstraat 52 - 8000 Brugge | T: 050 500 550 | info@nlab.be