MENU
 

Milieu

 

Elektrische motoren rijden efficiënter dan verbrandingsmotoren. Een brandstofmotor heeft een rendement van 30%, de rest wordt omgezet in warmte! Een elektrische motor zet 80% van zijn vermogen om in beweging.

Het rijden op elektriciteit heeft dus een veel betere Well to Wheel score. De Well to Wheel score toont hoeveel energie er nodig is om de brandstof in de tank te krijgen of de batterijen te laden en dan om te zetten in bewegingsenergie. Enkel weten hoeveel liter benzine een wagen of scooter verbruikt is dus niet genoeg, de totale weg van bron tot wiel moet vergeleken worden!

Als de elektriciteit aangekocht wordt bij een groene leverancier en u gebruikt zonnepanelen om uw energie op te wekken, wordt uw score alleen maar beter!
 

recycleerbaar

De meeste onderdelen van een elektrisch voertuig zijn zeer goed recyclebaar. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken zijn zelfs de batterijen perfect te recycleren. Vanwege de lange levensduur van de meeste onderdelen belast u het milieu zo weinig mogelijk.

In een elektrische scooter of auto zitten ook veel minder componenten (ter vergelijk elektrische scooter ±250 componenten benzinescooter 2500 componenten). Ook olie en smeermiddelen zijn bijna niet nodig.
 

zoemen

Elektrisch aangedreven voertuigen zijn ook veel stiller dan hun thermische broers en zussen. De motor maakt naast een lichte zoem geen geluid. U hoort tijdens het rijden dan ook niet meer dan de rolgeluiden van de banden. In een stedelijke omgeving is dit een niet te onderschatten voordeel. Denk maar aan bezorgdiensten en pizzacouriers die laat op de avond of heel vroeg in de morgen door het stadscentrum rijden.


geurtjes

Een bijkomend voordeel is het niet hebben van lekkende motoren en/of dampen van benzine of diesel. Alle nieuwe batterijen zijn trouwens zuur −en onderhoudsvrij. Het is dan ook perfect mogelijk om elektrische scooters binnen in huis (bv in de gang) te stallen en te laden. Garages hebben ook niet meer de vervelende geur van uitlaatgassen bij het binnen −en buiten rijden.

 

Vraag een offerte aan

 

Naeyaert Solar bvba | Gotevlietstraat 52 - 8000 Brugge | T: 050 500 550 | info@nlab.be